torstai 31. toukokuuta 2012

Isoäidin Salaatti





Siinä onkin sitten yksi lemppari salaateistani, ja jos yhtään tykkää kananmunista ja aurajuustosta, niin varmasti maistuu muillekin! ;) Tällä ohjeella tulee ehkä 4 annosta, mutta itse teen aina kaksinkertasella ohjeella, koska toi salaatti menee hetkessä. :) Valmistele salaatti etukäteen ja säilytä se kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Salaatin valmistukseen menee n. 25min. :)

Ainekset:
4 Pehmeäksi keitettyä kananmunaa
100g Sinihomejuustoa
2dl Kermaviiliä
n.400g Jäävuorisalaattia
1/4tl Paprikajauhetta
(1rkl Rouhittuja pähkinöitä)


  • Kuori keitetyt kananmunat ja lohko tai halkaise ne.
  • Hienonna sinihomejuusto haarukalla ja sekoita kermaviiliin.
  • Laita tarjoiluvadille suikaleiksi leikattua jäävuorisalaattia ja kananmunanpuolikkaita tai -lohkoja.
  • Kaada sinihomejuustokastike päälle. Ripottele pinnalle paprikajauhetta, ja jos haluat niin rouhittuja pähkinöitä ja hiukan raastettua sinihomejuustoa.
  • Tarjoa lisänä paahtoleipää ja voita. ENJOY! ;)

Valkosuklaakakku

Ilman koristeita.
Vähän koristeltuna. :)



Kakkupohja:
150g Digestive- tai kaurakeksejä
  75g Sulatettua margariinia tai 3/4dl öljyä

Täyte:
175g Tuorejuustoa (maustamaton tai esim. appelsiini)
2 Kananmunaa
1 dl Sokeria
150g Valkosuklaata
  1 tl Vaniljasokeria
  5 Liivatelehteä
   ½ dl Vaaleaa mehua
   2 dl Kuohukermaa






  • Leikkaa irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Laita keksit muovipussiin ja murenna kaulimella. Lisää sulatettu margariini tai öljy ja sekoita tasaiseksi.
  • Painele muruseos tasaisesti vuokaan.
  • Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi.
  • Puserra niistä vesi pois ja liuota kuumaan mehuun.
  • Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä mikrossa täydellä teholla minuutin verran. ( Jälkimmäistä en välttämättä suosittele kun itellä se ainakin meni pilalle ja seurauksena jouduin juoksemaan kauppaan) :D
  • Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset siten, että valkuaisten joukkoon ei tule yhtään keltuaista.
  • Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, liivateseos, puolet sokerista, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa kulhossa tasaiseksi.
  • Vatkaa kerma ja loput sokerit vaahdoksi.
  • Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa, kuivalla vatkaimella, kovaksi vaahdoksi.(Tiedät että vaahto on tarpeeksi kovaa kun käännät kulhon ylösalaisin, jos vaahto ei tipu, se on valmista!)
  • Lisää juustoseokseen ensin vatkattu kerma ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.
  • Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään tunniksi pakastimeen tai anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
 Entinen naapurini toi kyseisen ohjeen miulle töistään ja pyysi kokeilemaan, ja hyväähän siitä tuli. Makeaa, mutta hyvää. Ja maistui vaihteeksi taas muillekin kuin miulle itselleni, kakku meinaan hävisi jääkaapista parissa päivässä.. :)