tiistai 30. heinäkuuta 2013

Jauhelihaa Lasten Makuun

Jauheliharuuat ovat tavallisesti lasten lempiruokia. Tässä jauhelihakastikkeessa ei ole lientä, vssn kosteus tulee porkkanoista, jotka lisätään raasteena hautumaan lihan joukkoon. Ruokalaji ei ole ainoastaan lasten makuun, vaan he oppivat sen helposti myös itse valmistamaan. Lapset tekevät mielelläään yleensä oikeita ruokia, kunhan heille annetaan siihen tilaisuus. Varsinkin jos molemmat vanhemmat ovat työssä, on oikein antaa lasten osallistua päivällispuuhiin kykyjensä mukaan.

4-5 annosta
Valmistusaika: n. 30min

300g Porkkanoita
300g Jauhelihaa
30g Voita t. margariinia
Suola
Iso nippu persiljaa

  1. Puhdista porkkanat ja raasta ne karkeaksi(tai leikkaa veitsellä ohuita tikkuja)
  2. Kuumenna jauhelihaa rasvassa niin paljon, että lihan väri muuttuu hiukan ja hajoaa muruiksi.
  3. Lisää raastetut porkkanat, mausta suolalla ja anna seoksen kehua hiljalleen kannen alla 12-15min.
  4. Ripottele pinnalle runsaasti persiljasilppua ja tarjoa keitettyjen perunoiden tai vain ruisleivän kanssa.

Vihje: Porkkanat maistuvat herkullisen tuoreilta, kun et keitä niitä liian kauan.


Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset:)