maanantai 30. tammikuuta 2012

Korvapuustit

Pullataikina:
4dl Maitoa
50g Hiivaa
1 Kananmuna
2tl Suolaa
1 ½dl Sokeria
3-4tl Kardemummaa
11-12dl Vehnäjauhoja
150g Margariinia

1.Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon isossa kulhossa.
2. Sekoita joukkoon muna, mausteet ja noin puolet jauhoista puuhaarukalla voimakkaasti vatkaten. Lisää loput jauhot kädellä alustaen.
3. Lisää pehmeä tai sulatettu margariini.
4. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
5. Jätä taikina peitettynä lämpimään paikkaan kohoamaan. Kohota se kaksinkertaiseksi kooltaan.

Korvapuustit: (12-14kpl)
½ annosta pullataikinaa

Täyte:
30g voita
n. ½dl Sokeria
1-2rkl Kanelia

Voiteluun:
Kananmuna

Pinnalle:
Raesokeria

1. Kaaviloi taikina puolen senttimetrin paksuiseksi levyksi.
2.Notkista voi. Levitä se taikinalevylle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
3. Kierrä levy rullalle ja leikkaa se palasiksi. Paina leivonnaiset kapeimmasta peukalolla litteiksi niin, että leikatut reunat tulevat esiin.
4. Kohota leivonnaiset pellillä, leivinpaperilla, peitettyinä.
5. Voitele kohonneet korvapuustit ja ripottele raesokeria pinnalle
6. Paista 225 asteessa, uunin keskitasossa n.10 minuuttia.

Ite tein taikinan muistaakseni 2 tai 3 kertasena kun piti leipoo niin paljon pullia, ja pullapitko päätti hieman levahtaa uunissa ja loppu pelissä se oli niin iso että hyvä kun se mahtui pellille :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti