maanantai 9. kesäkuuta 2014

Sakea Jauheliha-Currykeitto

Tämä oli sellanen ruoka jota epäiltiin suuresti puolisoni kanssa, curryn, jauhelihan ja omenan yhdistelmän vuoksi, mutta päästiin toteamaan että hyvää se silti oli! :)
4 annosta

400g Naudan jauhelihaa
1 Iso sipuli
1 Valkosipulinkynsi
1 Hapan omena
1rkl Öljyä
1rkl  Currya
4 Perunaa
8dl Vettä
3rkl Vasikanfondia
1prk(70g) Tomaattisosetta
1prkl(400g) Tomaattimurskaa

Koristeeksi:
Persiljaa

Paahda jauheliha pannulla.
Kuori ja hienonna sipuli, valkosipuli ja omena.
Lisää ne öljyn ja curryn kanssa jauhelihan joukkoon ja kääntele, kunnes sipulit ja omena hieman pehmenevät.
Kuori ja paloittele perunat.
Keitä vesi kattilassa ja lisää joukkoon fondi, tomaattisose ja -murska sekä perunakuutiot ja jauhelihaseos.
Anna keiton kiehua n. 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
Ripottele keiton pinnalle hienonnettua persiljaa. ( Meillä sitä ei ollut tässä annoksessa, koska puolisoni ei välitä persiljasta).
Sitten syömään! :)

Ohje: Yhteishyvä Ruokamaailma 5.10 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti