maanantai 23. kesäkuuta 2014

Valkosuklaa-Vadelmaneliöt

Isännän kanssa päätettiin tuossa yksi viikonloppu että pakko leipoa jotain, no näitä meillä syntyi ja tykättiin! :)
Pahoittelut että kuvat ovat nykyään päivityksen lopussa, mutta tietokoneeni toimimattomuuden, josta olenkin aiemmin maininnut, päivitän nykyään blogin puhelimella. (Positiivista tässä on se, että päivityksiä alkaa tulemaan useammin.)
Tästä ohjeesta tulee noin 10-12 palaa.

150g Valkosuklaata
75g Margariinia
3 Kananmunaa
1 1/2dl Sokeria
3dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
Ripaus suolaa
1dl Rouhittuja saksanpähkinöitä
2dl Pakastevadelmia

Rouhi valkosuklaa.
Sulata kattilassa margariini ja nosta kattila syrjään.
Lisää rasvan joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään.
Siivilöi munavaahdon joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi.
Lisää rouhitut saksanpähkinät ja suklaa-rasvaseos.
Kääntele tasaiseksi.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle n. 20x30cm kokoiselle uunipellille tai -vuokaan.
Ripottele päälle jäiset vadelmat.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa.
Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi.
Nosta jäähtymään ja leikkaan neliöiksi.
(Kun piirakka on jäähtynyt, siivilöi pinnalle vähän tomusokeria).

Meillä pinta pääsi vähän tummumaan kun kokeiltiin meidän uutta uunia ja se olikin paljon nopeampi ja tehokkaampi kuin vanha uunimme. Mutta ei se makuun vaikuttanut. :)

Ohje: Yhteishyvä Ruoka 4.12 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti