Ilman koristeita. |
Vähän koristeltuna. :) |
150g Digestive- tai kaurakeksejä
75g Sulatettua margariinia tai 3/4dl öljyä
Täyte:
175g Tuorejuustoa (maustamaton tai esim. appelsiini)
2 Kananmunaa
1 dl Sokeria
150g Valkosuklaata
1 tl Vaniljasokeria
5 Liivatelehteä
½ dl Vaaleaa mehua
2 dl Kuohukermaa
- Leikkaa irtopohja vuoan pohjalle leivinpaperi.
- Laita keksit muovipussiin ja murenna kaulimella. Lisää sulatettu margariini tai öljy ja sekoita tasaiseksi.
- Painele muruseos tasaisesti vuokaan.
- Laita liivatelehdet pehmenemään runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Puserra niistä vesi pois ja liuota kuumaan mehuun.
- Sulata suklaa vesihauteessa tai pidä mikrossa täydellä teholla minuutin verran. ( Jälkimmäistä en välttämättä suosittele kun itellä se ainakin meni pilalle ja seurauksena jouduin juoksemaan kauppaan) :D
- Erota kananmunista keltuaiset ja valkuaiset siten, että valkuaisten joukkoon ei tule yhtään keltuaista.
- Sekoita tuorejuusto, keltuaiset, liivateseos, puolet sokerista, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa kulhossa tasaiseksi.
- Vatkaa kerma ja loput sokerit vaahdoksi.
- Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa, kuivalla vatkaimella, kovaksi vaahdoksi.(Tiedät että vaahto on tarpeeksi kovaa kun käännät kulhon ylösalaisin, jos vaahto ei tipu, se on valmista!)
- Lisää juustoseokseen ensin vatkattu kerma ja lopuksi valkuaisvaahto kevyesti sekoittaen.
- Kaada seos vuokaan ja jätä hyytymään tunniksi pakastimeen tai anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti