Kuva: Google
1.Käytä aitoja ja tasapintaisia mittoja ja mittaa tarkasti.
2.Kakkuja valmistaessasi, voitele ja korppujauhota vuoka huolella aina ensimmäiseksi.
3. Varmista, että vatkauskulho ja vatkain ovat täysin puhtaita ja kuivia. Rasvaisessa ja kosteassa kulhossa munat ja kerma eivät vaahtoudu.
4.Rasva ja munat vatkautuvat paremmin huoneenlämpöisinä.
5. Hiiva on pullataikinan sydän. Murenna tuorehiiva kädenlämpöiseen (+37 astetta) nesteeseen. Liian kuumassa nesteessä hiiva kuolee, eikä taikina nouse.
6. Kuivahiivaa käytettäessä, nesteen tulee olla reilusti kädenlämpöistä (+42 astetta). Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sitten nesteeseen.
7. Sekoita leivinjauhetta sisältävät taikinat vaivaamatta. Soodaa käytetään silloin, kun taikinassa on hapanmaitotuotteita tai siirappia.
8.Vedä lusikalla rengasvuoissa olevan kakkutaikinan keskelle syvennys, näin kakun pinta paistuu tasaisesti.
9. Uunien lämpötilat vaihtelevat. Jos uunisi jättää leivonnaisen liian vaaleaksi, nosta seuraavalla kerralla lämpötilaa noin 10 astetta. Kokeile aina kypsyyttä.
10. Paista kuivakakut ja täytekakkupohjat uunin alaritilällä. Silloin ne ehtivät kohota ennen pinnan kuortumista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti