tiistai 24. syyskuuta 2013

Raparperikiisseli

Päivittely taas vaihteeksi jäänyt vähän vähäiseksi, kun syksyn tullen alkaa kutominen kiinnostamaan enemmän, kuin tietokoneella istuminen.. Mutta nyt siis tulee taas ohjeita, osa kylläkin tehty jo kauan sitten, mutta haluan ne silti jakaa kanssanne. :) Enjoy !:)

Valmistusaika: 15 min.
5-6 annosta

Raikas raparperikiisseli on tuttu kesäjälkiruoka, joka maistuu parhaalta uusista, pehmeistä raparperinvarsista tehtynä. Myös pakastettu raparperi sopii tuoreen tavoin kiisseleihin ja keittoihin. Värikäs mehu liemen joukossa maustaa sen ja samalla laimentaa raparperin happamuutta.

750g Raparperinvarsia
4dl Vettä
1dl Mansikka- t. punaviinimarjamehua (itse en halunnut laittaa)
1½-2dl Sokeria
3rkl Perunajauhoja
½ Sitruunanmehu

  1. Huuhdo raparperit ja paloittele ne pieniksi paloiksi.
  2. Kiehauta vesi, mehu ja sokeri.
  3. Lisää raparperit kattilaan ja keitä niitä hiljaa poreillen, kunnes ne ovat pehmeät. Nosta kattila pois liedeltä.
  4. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä ja kaada ohuena nauhana kiisselikattilaan. Hämmennä hyvin koko ajan.
  5. Nosta kattila jälleen levylle ja kiehauta kiisseli nopeasti hämmentämättä sitä, ettei se sitkisty.
  6. Mausta kiisseli sitruunamehulla ja kaada kulhoon jäähtymään.
  7. Ripottele kiisselin pinnalle sokeria, jotta se ei kuorru.
Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti