Valmistusaika: alle 30min
4 annosta
1pkt(250g) Vähärasvaista naudan jauhelihaa
1-2(150g) Sipulia
1-2 Valkosipulia
n. ½tl Suolaa
1tlk(390g) Chili-tomaattimurskaa
n. 6dl Vettä
1ps(250g) Keittovihanneksia(pakaste)
1tlk(380g) Kidney papuja (itse käytin chili kastikkeessa olevia)
Korianteria tai persiljaa
Tuo tahna tossa reunassa on omatekemää valkosipulimajoneesia;
1prk Majoneesia
2-4 Valkosisipulin kynttä, majoneesin määrästä riippuen.
Laita majoneesi kulhoon, kuori valkosipulit ja purista ne puristimen läpi majoneesin sekaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 10 min.
- Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta suolalla. Siirrä jauhelihaseos kattilaan.
- Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja lisää pakastevihannekset. Huuhdo ja valuta pavut. (kastikkeessa olevia ei tarvitse). Lisää ne keittoon.
- Hauduta keittoa kannen alla . 10 min. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai korianteria.Tarjoa lisäksi lämmintä patonkia.
Ohje: K Ruoka Pirkka Joulukuu 2010 -lehti
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti