sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Meksikolainen Jauhelihakeitto

Valmistusaika: alle 30min
4 annosta

1pkt(250g) Vähärasvaista naudan jauhelihaa
1-2(150g) Sipulia
1-2 Valkosipulia
n. ½tl Suolaa
1tlk(390g) Chili-tomaattimurskaa
n. 6dl Vettä
1ps(250g) Keittovihanneksia(pakaste)
1tlk(380g) Kidney papuja (itse käytin chili kastikkeessa olevia)
Korianteria tai persiljaa

Tuo tahna tossa reunassa on omatekemää valkosipulimajoneesia;
1prk Majoneesia
2-4 Valkosisipulin kynttä, majoneesin määrästä riippuen.
Laita majoneesi kulhoon, kuori valkosipulit ja purista ne puristimen läpi majoneesin sekaan. Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään 10 min.

  1. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää ne jauhelihan joukkoon kuullottumaan. Mausta suolalla. Siirrä jauhelihaseos kattilaan.
  2. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Kiehauta ja lisää pakastevihannekset. Huuhdo ja valuta pavut. (kastikkeessa olevia ei tarvitse). Lisää ne keittoon.
  3. Hauduta keittoa kannen alla . 10 min. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa tai korianteria.Tarjoa lisäksi lämmintä patonkia.
Ohje: K Ruoka Pirkka Joulukuu 2010 -lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti