8 annosta. (Itse käytin pohjana Kevyt piirakkataikinaa, merkkiä en muista mutta S-Marketeista ainakin löytyy)
Pohja:
1pkt(500g) Pirkka esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
Voiteluun:
½ Kananmuna
Täyte:
n. 15cm Purjoa
½rkl Öljyä
1½ Kananmunaa
½rs(à200g) Maustamatonta tuorejuustoa
1dl Kevyt maitoa
2rkl Kapriksia
1dl Tilliä hienonnettuna
1rkl Sitruunanmehua
1/4tl Mustapippuria
1rs(300g) Marinoituja kirjolohisuikaleita
- Sulata voitaikinalevy. Kauli taikina noin 30x30cm kokoiseksi neliöksi.
- Nosta taikinalevy piirakkavuokaan (halkaisija 30cm). (Taikinan reunat saavat jäädä roikkumaan vuoan reunojen yli.) Voitele reunat kananmunalla ja pistele pinta haarukalla. Kypsennä pohjaa 200 asteessa, noin 15min.
- Valmista sillä aikaa täyte. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota suikaleita hetki öljytilkassa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää tuorejuusto, maito, valutetut kaprikset, tilli, sitruunanmehu ja mustapippuri.
- Nostele kirjolohisuikaleet puolikypsän pohjan päälle. Lisää purjosuikaleet. Kaada juustoseos päällimmäiseksi. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Tarjoa piiras vuoastaan tai nosta se salaatinlehdillä koristellulle vadille.
Ohje: Ruoka Pirkka 50/10.12.2009
|
Blogissani olisi sinulle haaste.
VastaaPoistaSeelvä, käynkin vilkasemassa :)
Poista