torstai 31. tammikuuta 2013

Lohipiiras

8 annosta. (Itse käytin pohjana Kevyt piirakkataikinaa, merkkiä en muista mutta S-Marketeista ainakin löytyy)

Pohja:
1pkt(500g) Pirkka esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)

Voiteluun:
½ Kananmuna

Täyte:
n. 15cm Purjoa
½rkl Öljyä
1½ Kananmunaa
½rs(à200g) Maustamatonta tuorejuustoa
1dl Kevyt maitoa
2rkl Kapriksia
1dl Tilliä hienonnettuna
1rkl Sitruunanmehua
1/4tl Mustapippuria
1rs(300g) Marinoituja kirjolohisuikaleita

  1. Sulata voitaikinalevy. Kauli taikina noin 30x30cm kokoiseksi neliöksi.
  2. Nosta taikinalevy piirakkavuokaan (halkaisija 30cm). (Taikinan reunat saavat jäädä roikkumaan vuoan reunojen yli.) Voitele reunat kananmunalla ja pistele pinta haarukalla. Kypsennä pohjaa 200 asteessa, noin 15min.
  3. Valmista sillä aikaa täyte. Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo. Kuullota suikaleita hetki öljytilkassa. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Lisää tuorejuusto, maito, valutetut kaprikset, tilli, sitruunanmehu ja mustapippuri.
  4. Nostele kirjolohisuikaleet puolikypsän pohjan päälle. Lisää purjosuikaleet. Kaada juustoseos päällimmäiseksi. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia.  Tarjoa piiras vuoastaan tai nosta se salaatinlehdillä koristellulle vadille.



Ohje: Ruoka Pirkka 50/10.12.2009

2 kommenttia: