maanantai 14. tammikuuta 2013

Mausteinen Glögitorttu


Tätä torttua olikin joulun aikaan monella tuttavallakin joulupöydässä, mutta pistänpä silti ohjeen myös tänne josko sitä jolla kulla ei ole paperiversiona(tai jos ei tykkää kerätä nurkkiinsa ärsyttäviä pieniä lippulappusia mistä ei loppujen lopuksi tiedä missä järjestyksessä mikäkin pitäisi tehdä.) :D

Pohja:
150g-200g Piparkakkuja
75-80g Meijerivoita tai Mainio rasvaseosta

Täyte:
4 Liivatelehteä
1tlk(2dl) Vispikermaa
1rs(200g) Kevyt Maustamaton tuorejuusto
1dl Tomusokeria
½tl Kanelia
½tl Kardemummaa
1 Appelsiinin raastettu kuori
3rkl Appelsiininmehu

Pinnalle:
4 Liivatelehteä
1dl Vettä
3dl Glögitiivistettä (meijän torttuun ei tullut tiivistettä kun oli vaan valmiiksi laimennettua versiota tarjolla kotona)

Koristeeksi:
Kanelitankoja tai nonparelleja

1. Murskaa piparkakut. Sulata rasva ja sekoita piparimurujen kanssa. Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (Halkaisija 24cm) pohjan ja reunojen väliin. Painele keksiseos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

2. Laita liivatteet kylmään veteen ja anna liota vähintään 10minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon tomusokeri ja mausteet. Nostele kermavaahto juustoseoksen joukkoon. Kuumenna appelsiinimehu. Liuota hyvin puristetut liivatteet mehuun. Kaada liivateseos hieman jäähtyneenä täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Levitä täyte piparipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia.

3. Liota liivatteita n. 10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna vesi kattilassa. Liuota hyvin puristetut liivatteet veteen. Kaada kiivateseos ohuena nauhana glögin joukkoon samalla sekoittaen. Anna hieman jäähtyä. Kaada mehuhyytelöä puoliksi hyytyneen kakun päälle varovasti, jotta juustotäyte ei sekoitu. Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Koristele kanelitangoilla. (tai vaihtoehtoisesti nonparelleilla).

Ohje: Pirkka Ruoka 50/ 10.12.2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti