tiistai 29. tammikuuta 2013

Pienet uunimunakkaat

Alkuperäisen ohjeen munakkaita tulee 4-6 pikkuvuokaa

Pienissä annosvuoissa hyydytetyt munakkaat on maukasta alkuruokaa tai mehevää tarjottavaa kevyeksi iltapalaksi. Paahda leipää rapeapintaiseksi ja tarjoa sitä munahyydykkeen lisäkkeenä tilli- tai persiljavoin kanssa.

Ohjeesta poiketen, tein munakkaan yhteen isoon vuokaan ja sardillien?(miten ikinä kirjotetaankaan:D) sijasta käytin kirjolohta kun tein isomman satsin kun ohjeessa. Mutta alkuperäinen ohje tullee tässä;

1tlk(125g) Sardelleja
4 Kananmunaa
4dl Kermaa
2rkl Hienonnettua maustekrassia tai persiljaa

1. Voitele pienet annosvuoat hyvin.
2. Valuta sardellit ja hienonna ne haarukalla pieniksi paloiksi.
3. Vatkaa munat ja kerma sekaisin.
4. Lisää munaseokseen hienonnettu maustekrassi ja sardellit.
5. Kaada seos vuokiin ja kypsennä niitä vesihauteessa uunissa 15-20minuuttia, kunnes munaseos on hyytynyt ja pinnnaltaan kauniin väristä. Koeta kypsyyttä tikulla.
6. Tarjoa uunimunakkaat suoraan annosvuoista ja laita lisäksi tarjolle tuoretta maustekrassia.

Valmistusaika; n. 30 min, josta n. 20 min uunissa.

Uuninlämpö; 175 astetta.

Ohje; JOku Kotikokki ruokaohjekerho ?ehkäpä. En ole varma.. :D


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen resepti, en koskaan syönyt uunimunakasta! Olen aina tehnyt omelettia pannulla!

    VastaaPoista
  2. Sama täällä ! Mutta en kadu että kokeilin uunimunakasta, omalla tavallaan helpompi tehdä kun ei tarvitse vahtia vieressä, tosin kestää kauemmin valmistua mutta oli se sen odottamisen väärti !:) Sardelli versiosta en tosin osaa sanoa onko minkä makuinen, mutta kirjolohella tuli ainakin todella hyvää !:) Suosittelen kokeilemaan, jos haluaa vaihtelua munakkaisiin :)

    VastaaPoista