torstai 21. helmikuuta 2013

Valkosipulipatongit

3 kpl

4 dl Vettä
40 g Hiivaa
½ dl Öljyä
2 tl Suolaa
n. 10 dl Vehnäjauhoja

Täyte:
200 g Valkosipulituorejuustoa
2-5 Valkosipulinkynttä (maun mukaan)

  1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää öljy ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina hyvin. Jaa taikina kolmeen osaan ja anna levätä n. 10 min.
  2. Kauli taikinapalat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Kääri levyt rullalle kulmasta alkaen. Anna kohota,
  3. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään.  Vedä kohonneisiin patonkeihin viillot ja laita täyte viiltoihin. Paista patonkeja  uunin alatasolla 225 asteessa n. 15min, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Tarjoa lämpimänä.


Valmiista patongista en edes kerennyt ottaa kuvaa kun ne syötiin samantien.. :D Joten voin vakuuttaa että jos valkosipulista pitää niin tämä patonki häviää hetkessä. :) :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti