maanantai 28. heinäkuuta 2014

Runeberginpiirakka

No tämä ohje tuleekin jo ihan super myöhässä, niinkun suurin osa muistakin, mutta nyt kun on vihdoin kunnolla toimiva netti niin saan suurimman osan rästiin jääneistä ohjeista tänne kerralla laitettua.
Eli tässä tulee Runeberginpiirakan ohjetta;

n. 15 palaa

200g Margariinia
2½dl Sokeria
3 Kananmunaa
3dl Vehnäjauhoja
1ps(80g) Mantelijauhetta
2dl Murskattuja piparkakkuja
2tl Leivinjauhetta
1prk(200g) Kermaviiliä

Pinnalle:
n. 2dl Vadelmahilloa
Vaaleanpunaista sokerikuorrutetta (Niinkun näkyy itse käytin vaaleanpunaista ja vihreää)

  1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
  3. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan, sekoittaen.
  4. Sekoita joukkoon kermaviili.
  5. Aseta leivinpaperi n. 25x30 sentin kokoiselle uunipellille.
  6. Levitä taikina vuokaan ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.
  7. Anna jäähtyä ritilän päällä.
  8. Leikkaa piirakka annospaloiksi.
  9. Nosta palan keskelle nokare hilloa.
  10. Kehystä hillo sokerikuorrutteella.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2.12 -lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti