keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Minttusuklaa-kahvikakku (Pätkis-kuivakakku)

n.25 annosta.

Jos malttaa, niin kannattaa antaa olla kylmässä jonkun aikaa niin tulee vielä paremmin pätkiksen maku esiin.:)

200g Meijerivoita tai leivontamargariinia
10 Fazer Pätkis-suklaapatukkaa
3 Kananmunaa
2½dl Sokeria
5dl Vehnäjauhoja
2tl Vanilliinisokeria
1tl Leivinjauhetta
½tl Soodaa
2dl Vahvaa kahvia(keitettynä)
(korppujauhoja)

1. Sulata rasva ja paloitellut suklaapatukat miedolla lämmöllä kattilassa.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt rasva-suklaaseos munavaahtoon.
3. Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos ja kahvi vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan (1,8L). (Taikina melko löysää.)
5. Paista 175-asteessa noin 55 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.


8 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa!
    Voisikohan sama ohje toimia myös dacapo -suklaalla?

    VastaaPoista
  2. Kyllä uskoisin ainakin, mutta suosittelen tosiaan pitämään yön yli jääkaapissa niin se maku tulee todella hyvin esiin. Pätkis kakkukin maistui melkeinpä samalta kun pätkikset itsessään. :) Ei muutakun kokeilemaan ! Ja vinkkaa toki miullekin jos tulee hyvää niin taijan miekin sitten kokeilla !:)

    VastaaPoista
  3. tein tänään tätä kakkua ja todella hyvää oli :) kiitos ohjeesta paljon. t: Sonja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Sonja !Mukava huomata että ihmiset seuraa miun blogia/kokeilee itekin näitä ohjeita :) Jatka toki seurailua, päivitän tässä lähipäivinä mm. Mansikka-juustokakun ohjetta tänne.:)

      Poista
  4. Ekaa kertaa elämässäni tein kuivakakkua ja päädyin tähän reseptiin! Siis aivan mahtava kakku! Niin hyvää! Paras kakku ikinä! :) Kiitos ihanasta reseptistä. Varmasti teen toistekin. -Linda-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihana kuulla että tää resepti on mieleinen ! :) Omastakin mielestä tää on kyllä tähän asti paras kuivakakku ollut minkä oon tehnyt :)

      Poista
  5. Tein tätä jo kerran ja oli tosi hyvää!! Huomenna teen uudelleen. Osaatko sanoa mikä meni vikaan, kun tein tämän 2 litran kakkuvuokaan ja silti se tulvi yli ja osa kakusta oli uunin pohjalla?

    VastaaPoista
  6. Hyvä jos on mieleinen ohje, itse en ole tehnyt enää uudestaan kun on niin paljon muita ohjeita joita pitäisi koittaa :) Ilmeisesti et kuitenkaan täyttänyt vuokaa liian täyteen joten syynä voisi olla liian viileä uuni tai että leivinjauhetta on ollut liikaa, Muista aina mitata leipomisessa aineet tarkasti ja käyttää tasamittoja :) Toivottavasti jonkun näköistä apua oli :)

    VastaaPoista