maanantai 4. maaliskuuta 2013

Broileri-Parsakaalipiirakka

Valmistusaika: Yli 60min. Noin 8 annosta.

1 pkt(400g) Piirakkataikinaa(pakaste)

Täyte:
1rss(250g) Broilerinfilee suikaleita
1 iso(300g) Purjo
1 rkl Öljyä
3/4tl Suolaa
½ dl Thai Sweet chilikastiketta
1 ps(450g) Parsakaalia(pakaste)
1 (n.100g) Suippopaprika
1ps (150g) Emmental-Mozzarellajuustoraastetta

Munamaito:
3 Kananmunaa
1tlk(2dl) Ruokakermaa
1dl Maitoa
Ripaus suolaa ja mustapippuria


  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista ensin täyte. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo. Ruskista broilerisuikaleet kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon purjo. Mausta suolalla ja chilikastikkeella. Hauduta kannen alla n. 5min. Nosta pannu liedeltä ja anna täytteen jäähtyä.
  2. Kauli sulanut piirakkataikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla piirakkavuokaan (halkaisija n. 30cm). Painele levy vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla ja paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 10 min.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki. Sekoita joukkoon ruokakerma ja maito. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Leikkaa suippopaprika renkaiksi. (itse leikkasin kuutoiksi).
  4. Ota esipaistettu pohja uunista. Levitä pohajlle broileri-purjoseos, parsakaalit ja paprikarenkaat. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  5. Jatka paistamista uunin alatasolla n. 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut väriä. Anna piirakan vetäytyä hetken aikaa.
Tarjoa lämpimänä iltapalana tai launasruokana salaatin kanssa.

Ohje: Ruoka Pirkka Joulukuu 2010 -lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti