tiistai 21. tammikuuta 2014

Mandariinimuffinit

Mandariinit ovat kotoisin Kiinasta. Ne sopivat hyvin eri ruokiin ja leivonnaisiin, ja ne tekevät esim. näistä muffineista meheviä ja pirteän keltaisia.

Kokonaisaika: 40min.
Paistoaika: 18min.
12 KPL

1prk(paino ilman lientä n.175g) Säilyke mandariineja
150g Voita t. margariinia
2dl Sokeria
3 Kananmunaa
n. 4½dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
1tl Jauhettua neilikkaa
½tl Jauhettua muskottia

Pinnalle:
Tomusokeria

Tarvikkeet:
Muffinipelti (ite tein silikonisiin muffinivuokiin)

  1. Säädä uuni 200 asteeseen. Valuta mandariinit siivilässä. Säästä liemi.
  2. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita munat vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, neilikka ja muskotti keskenään. Sekoita jauhoseosta ja mandariinilientä vuorotellen vaahtoon.
  4. Voitele muffinipelti ja laita taikinaa koloihin. Nostele mandariinit taikinan päälle lusikan avulla.
  5. Paista muffineja uunin keskiosassa n. 18min. Anna muffinien jäähtyä vuoissa hetken ja nosta ne sitten vuoista. Anna jäähtyä ritilällä. Siivilöi muffinien päälle hieman tomusokeria.
VINKKEJÄ:
Tomusokeria siivilöiminen muffinien päälle onnistuu parhaiten pienellä siivilällä, esim. teesiivilällä. Hyvin varustetuissa kaupoissa on myös erityisiä tomusokerisirottimia, joka on oiva apuväline ruoanlaitossa ja leivonnassa.

KUORRUTTEEN KERA:
Koristele muffinit tomusokerin sijaan kuorrutteella:
Sekoita 100g tuorejuustoa ja 1-2rkl maitoa. Lisää joukkoon 2rkl tomusokeria ja ½ appelsiinin raastettu kuori. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti