Mandariinit ovat kotoisin Kiinasta. Ne sopivat hyvin eri ruokiin ja leivonnaisiin, ja ne tekevät esim. näistä muffineista meheviä ja pirteän keltaisia.
Kokonaisaika: 40min.
Paistoaika: 18min.
12 KPL
1prk(paino ilman lientä n.175g) Säilyke mandariineja
150g Voita t. margariinia
2dl Sokeria
3 Kananmunaa
n. 4½dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
1tl Jauhettua neilikkaa
½tl Jauhettua muskottia
Pinnalle:
Tomusokeria
Tarvikkeet:
Muffinipelti (ite tein silikonisiin muffinivuokiin)
- Säädä uuni 200 asteeseen. Valuta mandariinit siivilässä. Säästä liemi.
- Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita munat vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, neilikka ja muskotti keskenään. Sekoita jauhoseosta ja mandariinilientä vuorotellen vaahtoon.
- Voitele muffinipelti ja laita taikinaa koloihin. Nostele mandariinit taikinan päälle lusikan avulla.
- Paista muffineja uunin keskiosassa n. 18min. Anna muffinien jäähtyä vuoissa hetken ja nosta ne sitten vuoista. Anna jäähtyä ritilällä. Siivilöi muffinien päälle hieman tomusokeria.
VINKKEJÄ:
Tomusokeria siivilöiminen muffinien päälle onnistuu parhaiten pienellä siivilällä, esim. teesiivilällä. Hyvin varustetuissa kaupoissa on myös erityisiä tomusokerisirottimia, joka on oiva apuväline ruoanlaitossa ja leivonnassa.
KUORRUTTEEN KERA:
Koristele muffinit tomusokerin sijaan kuorrutteella:
Sekoita 100g tuorejuustoa ja 1-2rkl maitoa. Lisää joukkoon 2rkl tomusokeria ja ½ appelsiinin raastettu kuori. Levitä kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele päälle kookoshiutaleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti