tiistai 21. tammikuuta 2014

Parsojen käsittely

Huuhtele parsat. Leikkaa tyvestä muutama sentti puumaista, kovaa osaa pois.
Aseta parsat leikkuulaudalle ja vedä kuoret pois kuorimaveitsellä nupun alta tyveen päin.
Virheä parsa täytyy kuoria vain, jos varsi tuntuu puumaiselta ja kuori paksulta.
Valkoinen parsa kuoritaan aina.
Sido parsat nipuiksi. 
Nosta pystyasennossa kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen niin, että nuput jäävät veden yläpuolelle ja kypsyvät höyryssä.
Tuore parsa kypsyy 4-12 minuutissa. Vihreä parsa kypsyy puolet nopeammin kuin valkoinen.
Kypsymisaikaan vaikuttaa parsojen tuoreus.
Kokeile kypsyyttä haarukalla tai veitsen kärjellä.
Valuta keitinvesi ja tarjoile oliiviöljyn ja sitruunamehun kanssa.

Kuva: Google.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti