tiistai 21. tammikuuta 2014

Suklaakakku

(20x30cm:n vuoka)
Valmistusaika: 1t 10min, josta paistoaika n.35min
Uuninlämpö: 180 astetta

125g Voita t. margariinia
300g(3dl) Sokeria
3 Munaa
300g(4½dl) Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
1rkl Vanilliinisokeria
3-4rkl Kaakaota
2dl Maitoa

Kuorrutus:
100g Voita
2rkl Kaakaojauhetta
3dl Tomusokeria
2rkl Vahvaa kahvia
2tl Vanilliinisokeria
(Hiukan rommiesanssia)

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakao keskenään. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan vuorotellen.
  2. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Voitelun asemesta voit vuorata vuoan leivinpaperilla, jolloin kakku irtoaa siitä varmasti. Kypsennä kakkua uunissa n.35min. Jäähdytä se ristikolla.
  3. Vatkaa pehmeä voi, kaakao ja sokeri notkeaksi. Mausta kuorrutus vanilliinisokerilla ja rommiesanssilla.
  4. Levitä kuorrutus haalealle kakulle ja korista kakun pinta raidoittamalla se haarukalla.(Mulla se ei pysynyt kun kakku oli vähän liian lämmin)
VIHJE:
Voit paloitella ja pakastaa valmiin kakun sopivina erinä. Pakastettavaksi kannattaa valmistaa kakkua kaksinkertainen annos ja paistaa se reunallisella uunipannulla.

Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti