(20x30cm:n vuoka)
Valmistusaika: 1t 10min, josta paistoaika n.35min
Uuninlämpö: 180 astetta
125g Voita t. margariinia
300g(3dl) Sokeria
3 Munaa
300g(4½dl) Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
1rkl Vanilliinisokeria
3-4rkl Kaakaota
2dl Maitoa
Kuorrutus:
100g Voita
2rkl Kaakaojauhetta
3dl Tomusokeria
2rkl Vahvaa kahvia
2tl Vanilliinisokeria
(Hiukan rommiesanssia)
- Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi ja lisää munat seokseen yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja kaakao keskenään. Lisää jauhoseos ja maito taikinaan vuorotellen.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Voitelun asemesta voit vuorata vuoan leivinpaperilla, jolloin kakku irtoaa siitä varmasti. Kypsennä kakkua uunissa n.35min. Jäähdytä se ristikolla.
- Vatkaa pehmeä voi, kaakao ja sokeri notkeaksi. Mausta kuorrutus vanilliinisokerilla ja rommiesanssilla.
- Levitä kuorrutus haalealle kakulle ja korista kakun pinta raidoittamalla se haarukalla.(Mulla se ei pysynyt kun kakku oli vähän liian lämmin)
VIHJE:
Voit paloitella ja pakastaa valmiin kakun sopivina erinä. Pakastettavaksi kannattaa valmistaa kakkua kaksinkertainen annos ja paistaa se reunallisella uunipannulla.
Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti