lauantai 18. tammikuuta 2014

Pehmeä Maustekakku Minna Canthin Tapaan

Eli tässä se toinen mitä tarjottiin jouluna kahvin kanssa. :)
Ja joulun kunniaksi tein pinkit ja vihreät koristelut sillä piparien koristelu tökötillä.

Valmistusaika: yli 60min.

2prk(à 2dl) Kuohukermaa tai vispikermaa
2 Kananmunaa
2dl Sokeria
2dl Siirappia
6dl Vehnäjauhoja
2tl Soodaa
2tl Pomeranssinkuorta
2tl Kanelia
1tl Neilikkaa
1tl Inkivääriä
75g Voita sulatettuna

  1. Vaahdota kerma. Vaahdota munat ja sokeri toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot varovasti.
  2. Kääntele joukkoon siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi jäähtynyt rasva.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun isoon rengasvuokaan (2l)
  4. Paista 175 asteessa ensin 30min, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä n. 30min, kunnes kakku on kypsä.
  5. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Ohje: K Ruoka Pirkka Joulukuu 2012 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti