lauantai 18. tammikuuta 2014

Mansikka-valkosuklaa Muffinit

TODELLA huono kuva, mutta siinä se muffinssi on ! Maustekakun seurana. Näitä meillä oli siis jouluna kahvin kanssa tarjolla. :)
Mä tein vaaleenpunasia näistä, en halunnut normaaleita kun kuitenkin joulu oli kyseessä, eli värjäilin taikinaa karkkivärillä. :)
24kpl

50g Margariinia
2 Kananmunaa
2½dl Maitoa
1tl Vaniljasokeria
4½dl Vehnäjauhoja
2dl Sokeria
1rkl Leivinjauhetta
200g Pakaste mansikoita
150g Valkosuklaata
( 1-1½tl Punaista karkkiväriä, jos haluaa vaaleanpunaisia muffineja)

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata rasva kulhossa.
Vatkaa joukkoon kananmunat,  maito ja vaniljasokeri. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään ja lisää kananmunaseokseen.
Sulata  mansikat puoli kohmeiksi ja leikkaa reiluhkoiksi paloiksi. Hienonna valkosuklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita mansikat ja suklaarouhe varovasti taikinaan.
Taikina saa jäädä hieman kokkareiseksi.
Voitele ja täytä muffinivuoat lähes täyteen. Voit halutessasi vielä ripotella muffinien pintaan valkosuklaamuruja. Paista muffineja n. 20min tai kunnes ne ovat kullanruskeita.
Anna leivonnaisten jäähtyä pellillä 1-2 min ja siirrä ne sitten teräsritilälle.
Tarjoa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.

Ohje: Yhteishyvä Ruoka maailma 5/07 -lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti