100g Leivonta margariinia KOSTUTUS:
2 Kananmunaa 1dl Kevyt maitoa
2dl Sokeria
2dl Vehnäjauhoja KARDEMUMMAVAAHTO:
3rkl Tummaa kaakaojauhetta 1tlk(2dl) Kuohukermaa
1½tl Leivinjauhetta 1-2rkl Sokeria
1tl Vaniljasokeria 1tl Kardemummaa
1dl Kevyt maitoa
1. Voitele ja korppujauhota pieni(1,4L) kakkuvuoka.
2. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon. Lisää sulatettu margariini ja maito taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Paista kakkua 175asteisessa uunissa, alatasolla, n. 30-35min.
3. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä, pese vuoka ja laita kakku takaisin vuokaan. Kostuta maidolla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
4. Koristele tomusokerilla. Vaahdota kerma ja mausta sokeirlla ja kardemummalla. Tarjoa suklaakakku kardemummavaahdon ja kahvin kanssa.
OMNOMNOM TOI OLI HYVÄÄ !
VastaaPoistaNiinhän se oli :)
VastaaPoista