perjantai 21. joulukuuta 2012

Lanttulaatikko



1½kg Lanttua
n. 5dl Vettä
1tl Suolaa
2dl Keitinvettä tai kermaa
1dl Korppujauhoja
1 Kananmuna
½-1dl Siirappia
1/4tl Inkivääriä
1/4tl Valkopippuria
1tl Suolaa
½dl Korppujauhoja

Kuori ja paloittele lanttu.
Keitä kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
Säästä keitin vesi.
Soseuta lantut, lisää keitinvettä ja halutessasi myös kermaa.
Sekoita soseeseen korppujauhot, kananmuna, siirappi ja mausteet.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan, ripottele pinnalle korppujauhot ja tee koristelu kuvioita veitsellä tai lusikalla.
Kypsennä 170 asteessa n. 2 tuntia.

Ohje: Yhteishyvä Ruoka-lehti 12/06

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti