perjantai 21. joulukuuta 2012

Perunalaatikko



1kg Perunoita
2rkl Vehnäjauhoja
4dl Maitoa
1tl Suolaa
2rkl Siirappia
25g Margariinia

Keitä perunat kuorineen kypsiksi.
Kuori perunat kuumina ja soseuta heti perunasurvimella.
Lisää vehnäjauhot joukkoon.
Jätä survos imeltymään peitettynä vähintään kolmeksi tunniksi tai yön yli.
Lisää maito, suola, siirappi ja margariini. Seos on tässä vaiheessa melko löysää, mutta kiinteytyy uunissa.
Tarkista maku.
Kaada seos voideltuun vuokaan.
Vuoka ei saa olla aivan täysi, sillä ruoka kuohuu uunissa.
Täytä noin 3/4 vuoan tilavuudesta.
Paista 175 asteessa n. 3 tuntia.

Ohje: Yhteishyvä Ruoka-lehti 12/06

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti