perjantai 28. joulukuuta 2012

Piparkakut

Ensimmäisiä pipareita, Miun ja apulaisten koristelemina.

Piti tietty tehdä ''Hyvää Joulua''- teksti pipareihinkin.


















n. 60 kappaletta





125g Leivontamargariinia
3/4dl Siirappia
1dl Sokeria
1½tl Kanelia
1tl Inkivääriä
1tl Jauhettua pomeranssinkuorta
1tl Jauhettua kardemummaa
½tl Jauhettua neilikkaa
1 Kananmuna
4-4½dl Vehnäjauhoja
1tl Soodaa


Tomusokerikuorrutus:
(Näissä kyseisissä ei ole tämä versio vaan kaupan valmis tavaraa ja omaa tomusokeri+vesi massaa)

1 Valkuainen
1pkt (250g) Tomusokeria
Pari tippaa sitruunamehua

Kiehauta rasva, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos.
Sekoita joukkoon kananmuna. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu sooda.
Sekoita taikina tasaiseksi. (Vältä turhaa sekoittamista, jotta pipareista tulee rapeita.)
Anna taikinan kovettua jääkaapissa yön yli.
Kaaviloi taikina noin 3mm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä muoteilla erilaisia pipareita.
Paista pipareita 200 asteessa, n. 5-8minuuttia.
Paista samankokoiset piparit samalla pellillä.

Tomusokerikuorrutus: Sekoita valkuaisen joukkoon tomusokeri. Lisää sitruunamehu ja sekoita tasaiseksi ja kiltäväksi. Pursota ohuena nauhana jäähtyneille piparkakuille. Käytä koristeluun halutessasi myös nonparelleja ja koristerakeita.


2 kommenttia: