200g Suklaamuru keksejä. (Ite laitoin Domino keksejä kun ne on niin NAM!)
½dl Sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
200g Valkosuklaata
1dl Vahvaa kahvia
6 Liivatelehteä
2tl Vaniljasokeria
4dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai kermaa( Ite laitoin 2dl vaniljakastiketta ja 2dl vispikermaa)
Koristelu:
Kahvipapumakeisia ja/tai Anananskirsikoita
1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Pyöräytä keksit tehosekoittimessa muruiksi. Lisää sulatettu rasva ja paineleseos vuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa (suosittelen vesihaudetta, mikron kanssa täytyy olla nin tarkka ettei suklaa mene rakeiseksi, kokemuksen syvällä rintaäänellä voin näin todeta !);D
Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kahviin.
3. Sekoita liivateseos sulaan valkosuklaaseen. Anna jäähtyä hetken aikaa. Vaahdota vaniljakastike tai kerma.(tai molemmat, mutta erikseen, Sekoita vaahdottamisen jälkeen keskenään) Sekoita valkosuklaa-liivatelehti seos vaniljakastike/kerma vaahtoon.
Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Irrota kakkuvuoasta ja koristele esim. kahvipapumakeisilla, ananaskirsikoilla tai marjoilla.
Miten kaunis torttu, se näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaOi kiitos !:) Toi oli kyllä ihan taivaallisen hyvää vaikka ite sanonkin:)
Poista