perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kirpeä sitruunakakku

Päivitys tästä ohjeesta tulee hieman myöhään, koska kyseisen kakun valmistin nimipäiväkseni. Puolikkaalleni annoin muutamia ohjeita kakuista ym, joista hän sai valita mitä uutta hän tahtoo maistaa, ja kohdalle tällä kertaa osui tämä, ja tyytyväisiä oltiin !:)

Tämä hieman kirpeä sitruunakakku on sisältä ihanan pehmeä ja mehevä. Kaiken kukkuraksi kakku säilyy raikkaana monta päivää !:)

                                 Kokonaisaika: 45min, Paistoaika: 30min.
                                          (n.8-10 palaa)

200g Voita t. margariinia
4 Kananmunaa
2½dl Sokeria
1 Sitruuna
n. 2dl Vehnäjauhoa
1tl Leivinjauhetta

Koristeluun:
n. 2rkl tomusokeria
Sitruunankuoriraastetta tai marjoja

  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu (n. ½dl). Lisää mehu ja raastettu kuori vaahtoon.
  3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Sekoita vaahtoon lopuksi rasva.
  4. Voitele ja jauhoita vuoka (halkaisija n. 24cm). Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista sitruunakakkua uunin alaosassa ritilällä 25-30min. Kakun on tarkoitus jäädä keskeltä hieman kosteaksi, ja sisus kovettuu hieman jäähdyttyään.
  6. Poista vuoka, kun kakku on jäähtynyt. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele raastetulla sitruunankuorella tai marjoilla.
Kandeerattua kuoriraastetta:
Koristele kakku kandeeratulla kuoriraasteella. Sitä voi ostaa valmiina tai tehdä itse. Kuumenna 1dl vettä ja 2dl sokeria kiehuvaksi. Raasta sitrushedelmän kuoren värillistä osaa perunankuorimaveitsellä tai sitrusraastimella. Lisää raaste sokeriliemeen ja anna liemen kiehua, kunnes se on läpinäkyvää (10-15min). Anna suikaleiden kuivua leivinpaperilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti