keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Marenki-raparperikakku

Kokonaisaika: 1t 20min. Paistoaika: 30 + 20 min.


Happaman ja makean ihana yhdistelmä ! <3

50g Voita t. margariinia
1 Kananmuna
3 Munankeltuaista
2dl Sokeria
n. 2½dl Vehnäjauhoa
2tl Leivinjauhetta
500g Raparperia
½ dl Sokeria

Marenki:
3 Munanvalkuaista
1½dl Sokeria

Tarvikkeet:
Irtopohjavuoka, halkaisija n.24cm


  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman.
  2. Vatkaa kananmuna, keltuaiset ja 2dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseosta ja lisää rasvaa munavaahtoon vuorotellen ja kääntele varovasti. Voitele ja jauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.
  3. Huuhtele raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa varret n. 1cm:n pituisiksi paloiksi. Levitä raparperit taikinan päälle ja painele niitä hieman taikinaan. Sirottele päälle sokeria.
  4. Paista raparperikakkua uunin alaosassa ritilällä n. 30min.
  5. Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1½ dl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on sitkeää ja kiiltävää.
  6. Ota kakkupohja pois uunista. Levitä marenkivaahtoa kakun päälle keoiksi. Paista kakkua vielä n. 20min tai kunnes marenki on saanut väriä.
  7. Anna kakun jäähtyä, ennen kuin irrotat vuoan reunat. Tarjoile kakku haaleana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti