Happaman ja makean ihana yhdistelmä ! <3 |
1 Kananmuna
3 Munankeltuaista
2dl Sokeria
n. 2½dl Vehnäjauhoa
2tl Leivinjauhetta
500g Raparperia
½ dl Sokeria
Marenki:
3 Munanvalkuaista
1½dl Sokeria
Tarvikkeet:
Irtopohjavuoka, halkaisija n.24cm
- Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata rasva ja anna sen jäähtyä hieman.
- Vatkaa kananmuna, keltuaiset ja 2dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseosta ja lisää rasvaa munavaahtoon vuorotellen ja kääntele varovasti. Voitele ja jauhota vuoka ja kaada taikina vuokaan.
- Huuhtele raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa varret n. 1cm:n pituisiksi paloiksi. Levitä raparperit taikinan päälle ja painele niitä hieman taikinaan. Sirottele päälle sokeria.
- Paista raparperikakkua uunin alaosassa ritilällä n. 30min.
- Marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 1½ dl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on sitkeää ja kiiltävää.
- Ota kakkupohja pois uunista. Levitä marenkivaahtoa kakun päälle keoiksi. Paista kakkua vielä n. 20min tai kunnes marenki on saanut väriä.
- Anna kakun jäähtyä, ennen kuin irrotat vuoan reunat. Tarjoile kakku haaleana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti