torstai 6. kesäkuuta 2013

Tomaattikeitto

Joka päivä sinulla ei varmaankaan ole yhtä paljon aikaa ruokapuuhiin, vaan joskus niistä on selvittävä pikaisesti. Silloin kiehautat nopeasti tämän maukkaan tomaattikeiton, jonka joukkoon voit lisätä tarpeen tullen lihaa, kalaa tai kananmunaa ja saada siitä siten ruokaisamman.

                                               4 annosta, valmistusaika: n. 20min

1rkl Voita t. margariinia
1½rkl Vehnäjauhoja
5dl Tomaattimehua
2½tl Lihaliemijauhetta(itse laitoin yhden lihaliemikuution)
(suolaa)
½tl Oreganoa
2dl Maitoa
1dl Kermaa
2 Kovaksi keitettyä munaa
Hienonnettua persiljaa

  1. Kiehauta voi ja jauhot. Lisää mehu hyvin sekoittaen ja välillä kiehauttaen. Keitä n. 10 minuuttia.
  2. Lisää lihaliemijauhe(t. lihaliemikuutio) ja mausteet. Tarkista suolan määrä, ennen kuin lisäät sitä.
  3. Lisää viimeiseksi joukkoon maito ja kerma. Älä enää keitä, vaan ainoastaan kuumenna keitto, ettei se juoksetu.
  4. Kuori keitetyt munat ja lohko ne. Laita jokaiselle keittolautaselle munanpuolikas sekä hienonnettua persiljaa keiton koristeeksi ja lisäkkeeksi.
Vihje: Kokeile keittoa vaihteeksi ilman oreganoa. Munan ja persiljan asemesta voit tarjota lusikallisen smetanaa ja hienontaa tilliä keiton mausteeksi. Perunalimppu maistuu hyvältä tomaattikeiton kanssa.

Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti