keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Viineritikut

Kokonaisaika 2t 30 min, Paistoaika 8 min.

Viinerit maistuvat parhaimmilta uunituoreina. Muodon voit päättää itse - tällä kertaa taikinasta valmistuu viehättävän näköisiä tikkuja.

16 kpl


½pkt (25g) Hiivaa
1½dl Maitoa
½Kananmuna
2rkl Sokeria
Hyppysellinen suolaa
n. 4-5dl Vehnäjauhoja
150g Margariinia

Voiteluun: ½ Kananmuna
Pinnalle: Raesokeria

  1. Murenna hiiva astiaan. Kaada sekaan kylmä maito ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää hiivanesteeseen kananmuna, sokeri, suola ja suurin osa jauhoista. Jätä pieni määrä jauhoa leipomiseen. Sekoita nopeasti taikinaksi. Anna taikinan nousta muovikelmuun käärittynä jääkaapissa n. 10 min.
  2. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä n. 20x30cm:n kokoiseksi levyksi. Höylää margariinista siivuja ja laita siivut puolelle taikinalevylle. Käännä toinen puoli taikinasta siivujen päälle. Nypi levyn reunat kiinni.
  3. Käännä taikinaa 1/4 kierrosta. Kauli taikina uudestaan levyksi (mitat n. 20x30cm). Leikkaa levy 16 palaksi ja tee jokaiseen palaan neljä viiltoa. Taivuta palat varovasti kammoiksi.
  4. Laita viinerit pellille leivinpaperin päälle. Anna niiden nousta peitettyinä vedottomassa paikassa huoneenlämmössä noin tunnin ajan. Säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Voitele viinerit kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista viinereitä uunin keskiosassa n. 8 min. Anna niiden jäähtyä ritilällä.

MAKUVAIHTOEHTOJA:
Kauli taikinasta levy (mitat n. 24 x30cm). Levitä päälle ohut kerros omenasosetta tai ripottele päälle 100g mantelimassaraastetta. Taita levy kahtia pitkittäin, jolloin levyn mitat ovat noin 12 x 30 cm. Noudata muutoin ohjetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti