perjantai 7. kesäkuuta 2013

Pähkinäpikkuleivät

Useissa ranskalaisissa leivonnaisissa on pähkinöitä. Nämä rapeansitkeät pariisilaispikkuleivät sisältävät hasselpähkinöitä, ja ne sopivat keliaakikoillekin.

                                     Kokonaisaika: 50min, Paistoaika: 20min
                                                (30 kpl)

1pss(200g) Hasselpähkinöitä
3dl Sokeria
1rkl Maissitärkkelystä
3 Munanvalkuaista

  1. Säädä uuni 175 asteeseen. Laita 15 hasselpähkinää sivummalle odottamaan. Jauha loput pähkinät.
  2. Sekoita hasselpähkinäjauhe, sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele pähkinäseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Tee taikinasta kahden lusikan avulla 30 pientä kekoa pellille leivinpaperin päälle.
  5. Puolita kokonaiset hasselpähkinät. Paina puolikas pähkinä jokaiseen kekoon.
  6. Paista pikkuleipiä uunin keskiosassa n. 20 min. Anna pikkuleipien jäähty hieman, irrota ne sitten pelliltä ja lado ritilälle jäähtymään.

Leivoksia: Voit tehdä pikkuleivistä pieniä leivoksia laittamalla niiden väliin appelsiininmakuista voikreemiä. Sekoita 75g voita t. margariinia, 1½dl tomusokeria ja ½ appelsiinin raastettu kuori tasaiseksi seokseksi. Mausta halutessasi liköörillä tai rommilla. Kokoa pikkuleivät ja tarjoile.

Suklaamousse: Vatkaa 2dl kuohukermaa, 1 kananmuna, 2rkl sokeria, 2rkl kaakaojauhetta ja ½tl hienonnettua pikakahvijauhetta kuohkeaksi vaahdoksi. Annostele mousse neljään kulhoon. Laita kulhot jääkaappiin 1 tunniksi. Tarjoa hasselpähkinöiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti