Useissa ranskalaisissa leivonnaisissa on pähkinöitä. Nämä rapeansitkeät pariisilaispikkuleivät sisältävät hasselpähkinöitä, ja ne sopivat keliaakikoillekin.
Kokonaisaika: 50min, Paistoaika: 20min
(30 kpl)
1pss(200g) Hasselpähkinöitä
3dl Sokeria
1rkl Maissitärkkelystä
3 Munanvalkuaista
- Säädä uuni 175 asteeseen. Laita 15 hasselpähkinää sivummalle odottamaan. Jauha loput pähkinät.
- Sekoita hasselpähkinäjauhe, sokeri ja maissitärkkelys.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele pähkinäseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Tee taikinasta kahden lusikan avulla 30 pientä kekoa pellille leivinpaperin päälle.
- Puolita kokonaiset hasselpähkinät. Paina puolikas pähkinä jokaiseen kekoon.
- Paista pikkuleipiä uunin keskiosassa n. 20 min. Anna pikkuleipien jäähty hieman, irrota ne sitten pelliltä ja lado ritilälle jäähtymään.
Leivoksia: Voit tehdä pikkuleivistä pieniä leivoksia laittamalla niiden väliin appelsiininmakuista voikreemiä. Sekoita 75g voita t. margariinia, 1½dl tomusokeria ja ½ appelsiinin raastettu kuori tasaiseksi seokseksi. Mausta halutessasi liköörillä tai rommilla. Kokoa pikkuleivät ja tarjoile.
Suklaamousse: Vatkaa 2dl kuohukermaa, 1 kananmuna, 2rkl sokeria, 2rkl kaakaojauhetta ja ½tl hienonnettua pikakahvijauhetta kuohkeaksi vaahdoksi. Annostele mousse neljään kulhoon. Laita kulhot jääkaappiin 1 tunniksi. Tarjoa hasselpähkinöiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti