keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Nakkistroganoff

Paras makkarastroganoff syntyy nakeista, mutta voit käyttää siihen myös lenkkimakkaraa. Varsinkin voimakkaanmakuisista poro- tai krakovanlenkeistä tulee maukas stroganoff. Valmista ruoka tarjoilupadassa ja tarjoa sen kanssa keitettyjä perunoita tai riisiä ja papuja.


Valmistusaika: n.30min.

2 Sipulia
30g Voita t. margariinia
400g Nakkeja
1½rkl Vehnäjauhoja
4dl Lihalientä t. 4 dl vettä ja 1 lihaliemikuutio
2tl Soijakastiketta
3rkl Tomaattisosetta
1-2 Venäläistä suolakurkkua
2rkl Smetanaa t. kermaviiliä

Vihje: Käytä mieluummin smetanaa kuin kermaviiliä, sillä se saattaa juoksettua kuumassa kastikkeessa. jos kuitenkin valitset kermaviilin sen alhaisemman rasvapitoisuuden vuoksi, laita se tarjolle pöytään, jossa jokainen ruokailija maustaa itse annoksensa.

  1. Hienonna sipulit ja keitä ne kullankeltaisiksi rasvassa.
  2. Leikkaa nakit viipaleiksi ja lisää ne sipulin joukkoon. Ripottele jauhot pinnalle, sekoita, ja kun ne ovat kiehahtaneet, lisää neste pataan.
  3. Keitä stroganoffia n. 10minuuttia.
  4. Mausta soijalla ja tomaattisoseella. Maun lisäksi kastike saa näistä kauniin värinsä. Kiehauta kastiketta vielä kerran.
  5. Lisää kurkku pieninä kuutioina ja lopuksi smetana. Älä keitä kastiketta enää tämän jälkeen.
Ohje: Kotikotti ruokaohjekerho-lappuset:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti