Paras makkarastroganoff syntyy nakeista, mutta voit käyttää siihen myös lenkkimakkaraa. Varsinkin voimakkaanmakuisista poro- tai krakovanlenkeistä tulee maukas stroganoff. Valmista ruoka tarjoilupadassa ja tarjoa sen kanssa keitettyjä perunoita tai riisiä ja papuja.
Valmistusaika: n.30min. |
2 Sipulia
30g Voita t. margariinia
400g Nakkeja
1½rkl Vehnäjauhoja
4dl Lihalientä t. 4 dl vettä ja 1 lihaliemikuutio
2tl Soijakastiketta
3rkl Tomaattisosetta
1-2 Venäläistä suolakurkkua
2rkl Smetanaa t. kermaviiliä
Vihje: Käytä mieluummin smetanaa kuin kermaviiliä, sillä se saattaa juoksettua kuumassa kastikkeessa. jos kuitenkin valitset kermaviilin sen alhaisemman rasvapitoisuuden vuoksi, laita se tarjolle pöytään, jossa jokainen ruokailija maustaa itse annoksensa.
- Hienonna sipulit ja keitä ne kullankeltaisiksi rasvassa.
- Leikkaa nakit viipaleiksi ja lisää ne sipulin joukkoon. Ripottele jauhot pinnalle, sekoita, ja kun ne ovat kiehahtaneet, lisää neste pataan.
- Keitä stroganoffia n. 10minuuttia.
- Mausta soijalla ja tomaattisoseella. Maun lisäksi kastike saa näistä kauniin värinsä. Kiehauta kastiketta vielä kerran.
- Lisää kurkku pieninä kuutioina ja lopuksi smetana. Älä keitä kastiketta enää tämän jälkeen.
Ohje: Kotikotti ruokaohjekerho-lappuset:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti