tiistai 28. toukokuuta 2013

Pääsiäisen lihamureke

Kananmunilla täytetty uunimureke on lasten mieliruokaa. Se on värikäs, ruokaisa munaruoka, josta voi kylmänä, ohuiksi viipaleiksi leikattuna tehdä myös hauskannäköisiä voileipiä. Ohjetta voit mukailla myös siten, että pyörittelet mureketaikinasta suuria lihapyöryköitä kananmunan ympärille ja kypsennät pannussa miedolla lämmöllä. Leikkaa pyörykät kahtia ja laita tarjolle perunasoseen joukkoon niin, että leikkauspinta näkyy.

Valmistusaika: 1t 15min, josta n.45min uunissa.
Vihje: Tarjoa keitettyjä vihanneksia murekkeen kanssa.


500g Jauhelihaa
3rkl Korppujauhoja
2½dl Maitoa
1 Kannamuna
1tl Paprikajauhetta
2tl Sipulisuolaa
4 Kananmunaa täytteeksi
Rasvaa vuokaan.

  1. Laita korppujauhe turpoamaan maitoon.
  2. Sekoita jauheliha, muna ja mausteet sekä viimeiseksi korppujauho-maitoseos.
  3. Keitä täytteet munia 4 minuuttia, jäähdytä ne kylmässä vedessä ja kuori.
  4. Levitä puolet taikinasta voidellun, pitkänomaisen vuoan pohjalle. Laita kananmunat jonoon murekeseoksen pinnalle vuokaan. Peitä ne lopulla murekeseoksella ja painele taikina reunoistaan tiiviisti kiinni.
  5. Kypsennä mureketta uunissa 45 min. Leikkaa se paksuiksi viipaleiksi ennen pöytään viemistä.

Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho-lappusista:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti