Mausteita vaihtelemalla saat lihapyöryköistä juhlaruokaa. Niiden kanssa sopivat hyvin vihreät pavut tai - kuten tässä - paistetut tomaatit.
Valmistusaika: n.1 tunti |
2 Pientä sipulia
1 Valkosipulinlohko
2 Kananmunaa
1/4tl Timjamia
1/4tl Pippuria
1tl Suolaa
500g Jauhelihaa
Voita t. margariinia
4-6 Tomaattia
2rkl Hienonnettua persiljaa
- Hienonna sipulit ja purista valkosipuli. Sekoita munat ja mausteet lihaan.
- Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muovaa käsin pyöryköiksi ja painele ne hieman litteiksi.
- Paista pyörykät pannussa voissa t. margariinissa.
- Huuhdo tomaatit ja leikkaa ne kahtia tai paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet nopeasti molemmin puolin rasvassa pannulla.
- Ripottele tomaattien pinnalle persilja ja tarjoa ne pyöryköiden kanssa.
Vihje: Lihapyöryköitten pyörittäminen käy närräpästi kylmään veteen kastetuin käsin. Lehtisalaatista saat ateriian väriä ja vitamiineja.
Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho-lappuset:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti