keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Maustetut Lihapyörykät

Mausteita vaihtelemalla saat lihapyöryköistä juhlaruokaa. Niiden kanssa sopivat hyvin vihreät pavut tai - kuten tässä - paistetut tomaatit.

Valmistusaika: n.1 tunti



2 Pientä sipulia
1 Valkosipulinlohko
2 Kananmunaa
1/4tl Timjamia
1/4tl Pippuria
1tl Suolaa
500g Jauhelihaa
Voita t. margariinia
4-6 Tomaattia
2rkl Hienonnettua persiljaa

  1. Hienonna sipulit ja purista valkosipuli. Sekoita munat ja mausteet lihaan.
  2. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Muovaa käsin pyöryköiksi ja painele ne hieman litteiksi.
  3. Paista pyörykät pannussa voissa t. margariinissa.
  4. Huuhdo tomaatit ja leikkaa ne kahtia tai paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet nopeasti molemmin puolin rasvassa pannulla.
  5. Ripottele tomaattien pinnalle persilja ja tarjoa ne pyöryköiden kanssa.

Vihje: Lihapyöryköitten pyörittäminen käy närräpästi kylmään veteen kastetuin käsin. Lehtisalaatista saat ateriian väriä ja vitamiineja.

Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho-lappuset:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti