maanantai 13. toukokuuta 2013

Jauhelihakeitto




Muokattu versio
8-10 perunaa
5dl Lihalientä
5dl Kasvislientä
½tl Mustapippuria
½tl Suolaa
2tl Paprikajauhetta
400g Jauhelihaa
1 Sipuli
1 Valkosipuli
2rkl Voita t. Margariinia
3rkl Chilikastiketta t. tomaattisosetta
1 Nippu persiljaa
150-200g Broccoli mixiä
2kpl Tenery tuorejuusto kuutiota






4-5 annosta

Alkuperäinen
8-10 Perunaa
1L Lihalientä
1½tl Suolaa
1/4tl Mustapippuria
1tl Paprikajauhetta
200-250g Jauhelihaa
2 Sipulia
2rkl voita t. Margariinia
3rkl Chilikastiketta t. tomaattisosetta
1 Nippu persiljaa









  1. Kuori ja viipaloi perunat. Laita ne pataan/kattilaan lihaliemeen(Muokatussa versiossa liha-kasvisliemeen). Lisää suola, pippuri ja paprika.
  2. Keitä ruokaa hiljalleen kannen alla n. 10 min, kunnes perunat alkavat pehmetä.
  3. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja hienonnettu sipuli rasvassa paistinpannussa.
  4. Lisää jauheliha ja sipuli sekä chilikastike tai tomaattisose pataan ja keitä vielä 5-10min, kunnes perunat miltein soseutuvat.(Muokatussa versioissa laita tässä vaiheessa myös broccoli mix sekaan).
  5. Voit ohentaa keittoa hieman vedellä, jos se on mielestäsi liian sakeata, ja maustaa suolalla ja pippurilla tarpeen mukaan. (Lisää tässä vaiheessa Tenery tuorejuusto kuutiot.Anna niiden sulaa ennen tarjoilua).
  6. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa ja tarjoa keitto kuumana.
Arkinen jauhelihakeitto on nopeasti valmistuva, tukeva ruokalaji. Sen raaka-aineet ovat edullisia hinnaltaan, joten voit hyvin tasata ruokamenoja valmistamalla silloin tällöin tätä maukasta keittoa.

Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti