Jos olet aamuvirkku, voit yllättää perheesi aamiaispöydässä vastaleivotuilla sarvilla. Tämän ohjeen mukaan ne valmistuvat nopeasti, sillä taikina kohotetaan vasta leivottuna. Pinnalle voit ripotella seesaminsiementen asemesta vehnäleseitä.
16 sarvea Valmistusaika: n.50min, josta kohotusaika n.30min ja paistoaika n.15min. |
50g Hiivaa
100g Voita t. margariinia
3dl Maitoa
1tl Suolaa
1tl Sokeria
7dl Vehnäjauhoja
Voiteluun kananmuna
Pinnalle Seesaminsiemeniä
- Murenna hiiva taikina kulhoon.
- Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
- Kaada maitoseos taikina kulhoon ja hämmennä, kunnes hiiva on liuennut.
- Lisää suola, sokeri ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi.
- Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin suureksi ympyräksi. Leikkaa ympyrät taikinapyörällä 8 kolmioksi ja kierrä ne leveämmästä päästä alkaen.
- Laita sarvet pellille leivinpaperille ja kohota ne kooltaan kaksinkertaiseksi.
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä sarvia uunissa n. 15min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Ohje: Kotikokki ruokakerho-lappusista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti