tiistai 28. toukokuuta 2013

Aamiaissarvet

Jos olet aamuvirkku, voit yllättää perheesi aamiaispöydässä vastaleivotuilla sarvilla. Tämän ohjeen mukaan ne valmistuvat nopeasti, sillä taikina kohotetaan vasta leivottuna. Pinnalle voit ripotella seesaminsiementen asemesta vehnäleseitä.

16 sarvea
Valmistusaika: n.50min, josta kohotusaika n.30min ja paistoaika n.15min.



50g Hiivaa
100g Voita t. margariinia
3dl Maitoa
1tl Suolaa
1tl Sokeria
7dl Vehnäjauhoja
Voiteluun kananmuna
Pinnalle Seesaminsiemeniä

  1. Murenna hiiva taikina kulhoon.
  2. Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.
  3. Kaada maitoseos taikina kulhoon ja hämmennä, kunnes hiiva on liuennut.
  4. Lisää suola, sokeri ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi.
  5. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kumpikin suureksi ympyräksi. Leikkaa ympyrät taikinapyörällä 8 kolmioksi ja kierrä ne leveämmästä päästä alkaen.
  6. Laita sarvet pellille leivinpaperille ja kohota ne kooltaan kaksinkertaiseksi.
  7. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  8. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Kypsennä sarvia uunissa n. 15min, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.

Ohje: Kotikokki ruokakerho-lappusista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti