lauantai 25. toukokuuta 2013

Munariisipasteijat

Munariisipasteijat sopivat lihaliemen, sosekeittojen tai muiden keveiden keittojen lisäkkeiksi. Kahvi- tai teepöydässä ne maistuvat monelle suolaisen suupalan ystävälle makeata kahvileipää paremmilta.

n. 15 pasteijaa
Valmistusaika: n. 1t 30min, josta paistoaika pellillistä kohden n.12min.




500g Pakastevoitaikinaa

Täyte:
2dl Riisiä
5dl Lihalientä (Itse käytin kasvislientä)
4 Kananmunaa
(Suolaa)

  1. Keitä riisit kypsiksi lihaliemessä, joka saa täysin imeytyä riiseihin.
  2. Keitä kolme munaa kypsäksi ja jäähdytä ne. Kuori ja hienonna munat ja lisää ne riiseihin. Erota raa'an munan keltuainen ja valkuainen toisistaan. Lisää keltuainen täytteet joukkoon. Mausta suolalla tarvittaessa.
  3. Kaaviloi taikina n. ½cm:n paksuiseksi levyksi. Ota siitä pyöreällä muotilla kakkuja, joiden halkaisija on n. 12cm. Jaa täyte kakkujen toiselle puoliskolle, voitele reunat valkuaisella ja painele toinen puoli tiiviisti kiinni toisen päälle. Pistele pastejoita haarukalla.
  4. Paista pasteijat leivinpaperilla uunissa. Jos haluat pakastaa ne, kypsennä ne pakastamisen jälkeen vasta puoli sulana. Silloin paistoaika pitenee n. 5 minuuttia.


Vihje: Voit käyttää pasteijoihin keitettyjen munien asemesta sieniä, kypsää kalaa tai lihaa ja sipulia.


Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappusista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti