maanantai 13. toukokuuta 2013

Murukastike & Broccoli-perunamuusi

Murukastike on tuttu, maukas arkiruoka, jota tarjotaan spagetin, perunasoseen tai kuorineen keitettyjen perunoiden kanssa. Anna kastikkeen hautua riittävän kauan, silloin saat siihen täyteläisen maun. Saat arkiseen kastikkeeseen vaihtelua lisäämällä siihen valmiina mausteeksi paprika-, kurkku-, tomaatti- tai retiisikuutioita.

4 annosta
Valmistusaika: n.30min







2 Sipulia
50g Voita t. Margariinia
400g Sika-nauta jauhelihaa
Vehnäjauhoja
6dl Vettä
1 Lihaliemikuutio
Mustapippuria
1tl Rakuunaa
(Suolaa)
1 Etikkakurkku
3 rkl Hienonnettua persiljaa( itsellä se jäi kauppaan joten puuttuu omasta ruuasta).

  1. Hienonna sipuli. Ruskista se yhdessä jauhelihan kanssa paistinpannussa tai laakeassa kattilassa, rasvassa. Ripottele vehnäjauhoja  pinnalle niin, että ylimääräinen rasva imeytyy niihin. Kaada vesi ja lisää lihaliemikuutio pannulle.
  2. Laita pippuri ja rakuuna mukaan kiehumaan ja keitä kastiketta n. 20min. Tarkista suolan määrä. Muista, että kurkku vielä maustaa kastiketta.
  3. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja lisää ne sekä hienonnettu persilja juuri ennen tarjoilua kastikkeen joukkoon.


Broccoli-Perunamuusi

(Ota perunoita henkilömäärän mukaan, eli n. 2-3 keskikokoista perunaa/hlö).
n. 50-100g Broccoli mix-seosta/hlö
n.50-75g Voita t. margariinia
n. 1-2dl Maitoa t. Ruokakermaa

  1. Keitä perunat ja broccoli mix.
  2. Muussaa perunat ja broccoli mix, voin ja maidon kanssa.
  3. Mausta tarpeen mukaan suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti