torstai 21. marraskuuta 2013

Currymunat

Tuoreet vihannekset ja keitetty kananmuna on ruokaisa ja raikas iltapala tai alkupala juhlavalle aterialle. Valmiiksi pöytään katettuna on tuore ja houkutteleva alkupalalautanen kuin ystävällinen hyvän ruokahalun toivotus.

4 annosta
Valmistusaika: n. 20min.

4 munaa (meillä oli 5)
½ Tuoretta kurkkua
4 rkl Paksua majoneesia
4 rkl Kermavaahtoa
1/4 tl Suolaa
2 tl Currya
1/4 tl Jauhettua mustapippuria
Paprikajauhetta
Muutama persiljan oksa (Mulla unohtu laittaa ne, ennen kun otin kuvan.)
Muutama tomaatin lohko

Vihje ! Jos haluat ateriasta ruokaisamman, halkaise munat ja laita ne voidellulle leipäviipaleelle ja ohjeesa olevat muut ainekset leivän koristeeksi.

  1. Keitä munat koviksi. Laita ne kylmään veteen kattilaan ja kattila liedelle. Kun vesi alkaa poreilla, keitä munia 6 minuuttia. Jäähdytä munat kylmässä vedessä.
  2. Pese kurkku hyvin, älä kuori sitä. Vedä sen pintaan haarukalla pitkiä "raitoja" ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet renkaiksi 4 alkuruokalautaselle.
  3. Sekoita majoneesiin kermavaahtoa ja mausta kastike.
  4. Kuori munat ja leikkaa niitten reunasta pieni pala, jotta ne pysyvät kurkkurenkaitten keskellä. Jaa maustemajoneesi munien päälle ja ripottele pinnalle vielä koristeeksi paprikajauhetta. Koristele lautaset persiljalla ja tomaatilla.
( Itse käytin noita ns. munakippoja, mihin saa reunoille lisäkkeet. En tehnyt kurkkuun "raitoja", pelkästään puolitin kurkku viipaleet ja paprikajauheen ripottelin kananmunan päälle, omasta mielestä kätevämpi syödä noin ja toisekseen, sitä majoneesia saa jokaiselle palaselle eikä vaan siihen ensimmäiseen/kahteen ensimmäiseen. :))


Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho -lappuset :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti