sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Rapeat Suklaa-kinuski leivokset

Kuvanlaatu ei ole paras mahdollinen, eikä leivosten asettelu onnistunut mitenkään päin, joten kuva ei ole muutenkaan hieno.. :/

Valmistusaika: alle 30 min.
n. 25 palaa

½pkt (à400g) Murotaikinaa (pakaste)

Kuorrutus:
1tlk (2dl) Vispikermaa
3/4dl Fariinisokeria
1dl Siirappia (Vaaleaa tai tummaa)
3rkl Kaakaojauhetta (tummaa)
1tl Murukahvia
1tl Voita

Koristeeksi:
Nonparelleja, kookoshiutaleita tai mantelilastuja

  1. Voitele 20x25cm kokoinen uunivuoka tai leikkaa vuoan pohjalle leivinpaperi. Kauli sulanut murotaikinalevy vuokaan sopivaksi, pistele haarukalla ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.
  2. Mittaa kaikki kuorrutusaineet, voi nokaretta lukuun ottamatta pinnoitettuun laakeaan kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Lisää lopuksi voi.
  3. Kaada suklaakinuski kypsän pohjalevyn päälle vuokaan, ripottele pintaan koristeita ja siirrä vuoka jäähtymään. Leikkaa kylmänä pieniksi leivospaloiksi.
Vinkki: Kinuskin keittoaika riippuu kerman tuoreudesta. Aivan tuore kerma vaatii pidemmän keittoajan kuin lähellä parasta ennen -päiväystä oleva.

Ohje: K Ruoka Pirkka Syyskuu 2010 -lehti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti