Omenapiirakka vaniljakastikkeen kera maistuu aina ! Pohja on nopea valmistaa ja täyttää hieman happamilla omenoilla. Tämä klassikko on taatusti menestys.
Kokonaisaika: 40 min.
Paistoaika: 20-25 min.
6-8 palaa
POHJA:
175 g Voita t. margariinia (tai 1 3/4dl juoksevaa margariinia)
n. 3 dl Vehnäjauhoja
1½ tl Leivinjauhetta
1 dl Sokeria
½ tl Suolaa
TÄYTE:
3-4 Omenaa
TARVIKKEET:
Piirakkavuoka, halkaisija n. 24cm.
- Säädä uuni 200-asteeseen. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi.
- Pohja: Jos käytät kiinteää rasvaa, sulata se. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola astiassa.
- Kaada rasva jauhoseoksen joukkoon ja sekoita seos taikinaksi.
- Painele taikina piirakkavuokaan. Vuokaa ei tarvitse voidella.
- Tee omenaviipaleista aurinkoinen kuvio piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskiosassa n. 20-25 minuuttia.
PIIRAKAN KAVERIKSI:
Tarjoa piirakka maukkaan ranskankermakastikkeen kera. Sekoita 2dl ranskankermaa, 1rkl hunajaa, ½-1tl inkiväärijauhetta ja 1-2 rkl silputtua tuoretta sitruunamelissaa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa n. 30 minuuttia ennen tarjoilua.
VAIHTELUA PIIRAKKAAN:
Omenoiden sijasta voit käyttää päärynöitä, luumuja tai muita hedelmiä. Kullanruskean värin saat, kun ripottelet omenoiden päälle manteli- tai pähkinätouhetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti