torstai 21. marraskuuta 2013

Aurinkoinen Omenapiirakka

Omenapiirakka vaniljakastikkeen kera maistuu aina ! Pohja on nopea valmistaa ja täyttää hieman happamilla omenoilla. Tämä klassikko on taatusti menestys.

Kokonaisaika: 40 min.
Paistoaika: 20-25 min.
6-8 palaa

POHJA:
175 g Voita t. margariinia (tai 1 3/4dl juoksevaa margariinia)
n. 3 dl Vehnäjauhoja
1½ tl Leivinjauhetta
1 dl Sokeria
½ tl Suolaa

TÄYTE:
3-4 Omenaa

TARVIKKEET:
Piirakkavuoka, halkaisija n. 24cm.
  1. Säädä uuni 200-asteeseen. Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi tai lohkoiksi.
  2. Pohja: Jos käytät kiinteää rasvaa, sulata se. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sokeri ja suola astiassa.
  3. Kaada rasva jauhoseoksen joukkoon ja sekoita seos taikinaksi.
  4. Painele taikina piirakkavuokaan. Vuokaa ei tarvitse voidella.
  5. Tee omenaviipaleista aurinkoinen kuvio piirakkapohjan päälle. Paista piirakkaa uunin keskiosassa n. 20-25 minuuttia.

PIIRAKAN KAVERIKSI:
Tarjoa piirakka maukkaan ranskankermakastikkeen kera. Sekoita 2dl ranskankermaa, 1rkl hunajaa, ½-1tl inkiväärijauhetta ja 1-2 rkl silputtua tuoretta sitruunamelissaa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa n. 30 minuuttia ennen tarjoilua.

VAIHTELUA PIIRAKKAAN:
Omenoiden sijasta voit käyttää päärynöitä, luumuja tai muita hedelmiä. Kullanruskean värin saat, kun ripottelet omenoiden päälle manteli- tai pähkinätouhetta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti