torstai 21. marraskuuta 2013

Tomaatilla Kuorrutettu Makaronilaatikko

Eli heti alkuun mainittakoon, että tää ruoka on tehty jo kuun alkupuolella, mutta blogin päivittely aina jää kun on muka kamalan kiire koko ajan. Mutta asiaan, pikkusiskollani oli synttärit 7.11. jolloin puoliskoni kanssa pyydettiin pikkusisko ja hänen puoliskonsa meille syömään. Onneks meijän perheessä ollaan totuttu siihen että vaikka on juhlat niin ruoka voi silti olla arkista, siihen voi laittaa jotain pientä erikoisuutta niinkun nyt oli tomaattia kuorrutuksessa, ja sehän kelpasi !

  Toisessa versiossa jätettiin tomaatit päältä pois, mutta sekoitin makaronien ja jauhelihan sekaan hieman majoneesia. :)

Tomaatilla kuorrutettu versio, ilman majoneesia ! :)

Sitten ohjeeseen:
Valmistusaika: yli 60 min.
n. 8-9 annosta

1ps (400g) Makaroneja
2L Vettä
1 Kasvisliemikuutio
1rs(400g) Naudan jauhelihaa( sika-nauta käy myös)
3 (n.200g) Porkkanaa
1 (100g) Sipuli
1 tl Suolaa
1/4 tl Maustepippuria

MUNAMAITO:
4 Kananmunaa
9-10 dl Kevytmaitoa
1tl Suolaa
½ tl Mustapippuria

PÄÄLLE:
5-6 (400g) Tomaattia
2dl Emmental-mozzarellajuustoraastetta
Tuoretta tai kuivattua basilikaa

  1. Keitä makaronit kypsiksi liemikuutiolla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi makaronit ja kaada takaisin kattilaan.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi tai viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon ja anna niiden kuullottua. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kumoa lihaseos kattilaan ja sekoita hyvin makaronin kanssa. Kaada seos tilavaan (3 l), laakeaan, voideltuun uunivuokaan tai kahteen noin 1½ litran vuokaan.
  4. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Käytä suurempaa maitomäärää, jos vuokia on kaksi.
  5. Paista makaronilaatikkoa 175-asteisen uunin alatasolla 50-60 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt. Ota vuoka uunista ja kuumenna grillivastus 225 asteeseen. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja peitä niillä vuoan pinta.
  6. Levitä päälle juustoraaste ja kuorruta grillivastuksen alla uunin ylätasolla, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriä. Varo, ettei kuorrutus pala. Koristele basilikalla.
  7. Tarjoa makaronilaatikko salaatin kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka Huhtikuu 2013 - lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti