sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Sämpyläleipä

Valmistusaika: yli 60 min.
n. 10 palaa.

2 ½dl Vettä
25g Hiivaa
1rkl Juoksevaa hunajaa
1tl Suolaa
n. ½L 3-viljan sämpyläjauhoja
2rkl Öljyä

Voiteluun:
Vettä

Pinnalle:
Kaurahiutaleita

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, suola, sämpyläjauhot ja lopuksi öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi ja anna sen kohota (lämpimässä paikassa) peitettynä kaksinkertaiseksi.
  2. Leivo taikinasta noin 40 cm:n pituinen tanko pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa tanko saksilla noin 4cm:n välein pohjasta kiinni jääviksi viipaleiksi ja taivuta viipaleet vuorotellen oikealle ja vasemmalle.
  3. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin 30 minuuttia. Voitele leipä vedellä ja ripottele ponnalle kaurahiutaleita.
  4. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  5. Tarjoa tuoreena juuston kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka Syyskuu 2010 -lehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti