Valmistusaika: Yli 60 min.
2 kpl
5dl Vettä
1ps(11g) Kuivahiivaa
1dl Auringonkukansiemeniä
2dl Kaurahiutaleita
½dl Juoksevaa hunajaa
1½tl Suolaa
9-10dl Hiivaleipävehnäjauhoja
50g Becel Gold 70% margariinia
- Kuumenna vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva, auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet , hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
- Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Kohota leivät hyvin, 20-30 minuuttia.
- Vedä ristiviillot mahdollisimman terävällä vaitsellä leipien pinnalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
- Tarjoa keiton kanssa. Tai vaan iltapalana.
Meijän perhe löysi yhden uuden lempparileivän. :)
Ohje: K Ruoka Pirkka Huhtikuu 2013
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti