torstai 21. marraskuuta 2013

Kaura-siemenleipä

Valmistusaika: Yli 60 min.
2 kpl

5dl Vettä
1ps(11g) Kuivahiivaa
1dl Auringonkukansiemeniä
2dl Kaurahiutaleita
½dl Juoksevaa hunajaa
1½tl Suolaa
9-10dl Hiivaleipävehnäjauhoja
50g Becel Gold 70% margariinia

  1. Kuumenna vesi noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva, auringonkukansiemenet, kaurahiutaleet , hunaja ja suola. Sekoita tasaiseksi ja alusta jauhot vähitellen taikinaan. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo palat pyöreiksi leiviksi. Kohota leivät hyvin, 20-30 minuuttia.
  3. Vedä ristiviillot mahdollisimman terävällä vaitsellä leipien pinnalle. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
  4. Tarjoa keiton kanssa. Tai vaan iltapalana.
Meijän perhe löysi yhden uuden lempparileivän. :)

Ohje: K Ruoka Pirkka Huhtikuu 2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti