Valmistusaika: 30-60 min. n.12 annosta |
3/4pkt à400g) Murotaikinaa (pakaste)
1tlk (250g) Maitorahkaa
1tlk(200g) Kevyt kermaviiliä
2 Kananmunaa
3/4dl Sokeria
3tl Vanilliinisokeria
1ps (200g) Mustikoita (pakaste)
½ps (à200g) Vadelmia (pakaste) (tai vaihtoehtoisesti 1ps Kuningatar marjoja)
- Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja taputtele taikina voidellun piirakkavuoan(halkaisija 24cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kulhossa keskenään maitorahka, kermaviili, munat, sokeri ja vanilliinisokeri. Kaada mustikat piirakkapohjalle ja levitä päälle rahkaseos. Ripottele pinnalle vadelmat.
- Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 30min ja edelleen keskitasolla 5-10min. Tarjoa jäähtyneenä.
Vinkki: Leivo lopusta murotaikinasta esim. pikkuleipäsydämiä. Kauli taikina jauhoitetulla pöydällä. Ota taikinasta muotilla sydämiä pellille leivinpaperille. Voitele sydämet kevyesti ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa hieman keskitasoa ylempänä noin 5 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti