sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Suklaa on herkkä herkku

Kuva: Google



Suklaita on erilaisia. Kaakaomassan määrä vaikuttaa suklaan laadukkuuteen.

Suklaa valmistetaan kuivatuista, paahdetuista sekä jauhetuista kaakaopavuista saadusta massasta, kaakaovoista, sokerista ja muista mahdollisista makua antavista aineista. Laadukas tumma suklaa sisältää kaakaomassaa vähintään 50%. Maultaan pehmeässä maitosuklaassa osa kaakaojauheesta on korvattu maitotiivisteellä tai -jauheella. Valkoinen suklaa ei sisällä kaakaota. Se on valmistettu kaakaovoista, sokerista ja maitojauheesta ja siihen on lisätty usein vaniljaa.
Suklaasta syntyy niin leivonnaiset, jälkiruoat kuin omin käsin pyöritetyt konvehditkin. Tuttuja suklaajälkiruokia ovat Sacherkakku, Suklaafondyy ja schwarzwaldintorttu. Parhaiten leivontaan ja jälkiruokiin sopivat leivontasuklaat ja taloussuklaa, mutta muitakin suklaita voi käyttää.

Sulata oikein
Suklaa sulatetaan parhaiten vesihauteessa, jossa paloiteltu suklaa asetetaan mielellään pyöreäpohjaiseen metalliastiaan ja astia kiehuvan vesihaudekattilan päälle. Suklaamassa kuumennetaan hitaasti samalla suklaata sekoittaen. Vettä ei saa joutua suklaan joukkoon pisaraakaan. Pienikin määrä vesihöyryä tai pelkkä vesitippa saattavat muuttaa suklaan kokkareiseksi. Mikrossa sulattaessa paloittele suklaa tasakokoisiksi paloiksi ja sulata miedolla lämmöllä puolen minuutinerissä. Sekoita aina välillä, kunnes suklaa on täysin sulanut. Maitosuklaa ja valkosuklaa sulavat mikrossa alhaisemmallakin teholla. Suklaa voidaan sulattaa myös kaatamalla rouhitun suklaan päälle kuumaa nestettä, esim. kermaa, maitoa tai kahvia.

Säilytä oikein
Säilytä suklaa valolta ja hajuilta suojattuna, kuivassa 16-20 asteen lämpötilassa. Liian kylmässä suklaa kovettuu ja sen maku kärsii. Liian lämpimässä taas suklaan pinta pehmenee ja rasva alkaa sulaa, jolloin pintaan muodostuu pieniä rasvakiteitä.

Päässä soi: Suklaasydän <3

Lähde: fazermakeiset.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti