Tiikerikakku on säilyvä ja maukas kahvikakku, jossa on sopiva yhdistelmä vaniljan ja kaakaon makua. Kakkuviipaleet ovat koristeellisia ja värikkäitä. Kypsennä kakku ohjeen mukaan miedossa lämmössä, niin saat siitä mehevän.
Mutta enemmittä pölinöittä, Tiikerikakun ohjetta pukkaa;
Tuplasti riittävämpi Tiikerikakku irtopohjavuokaan tehtynä, kun normaaliin kahvikakkuvuokaan tehtynä. Vaikka on suurinpiirtein samat aine määrät. |
150g Voita tai margariinia
200g (n.2dl) Hienoa sokeria
3 Kananmunaa
2tl Vanilliinisokeria
2tl Leivinjauhetta
250g (vajaa 4dl) Vehnäjauhoja
3/4dl Maitoa
1½ rkl Kaakaojauhetta
Rasvaa vuoan voiteluun
Korppujauhetta
- Hiero voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi.
- Lisää kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita vanilliinisokeri ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää seos vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon.
- Ota taikinasta noin neljäsosa erilleen ja mausta se kaakaojauheella.
- Laita voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sitten tummaa ja päälimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta. Sekoita haarukalla kevyesti taikinakerroksia.
- Paista kakku kypsäksi ja kumoa se.
Ohje: Kotikokki ruokaohjekerho.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti