sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Amerikkalainen Appelsiinijuustokakku

n. 12 annosta

Pohja:
150g Margariinia
3rkl Sokeria
1 Kananmuna
3½dl Vehnäjauhoja

Täyte:
2prk(200g) Appelsiinilla maustettua tuorejuustoa
150g Ranskankermaa
3 Kananmunaa
1dl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
2rkl Perunajauhoja

  • Voitele irtopohjavuoan (halkasija 24cm) reunat ja päällystä pohja leivinpaperilla.
  • Valmista taikina.
  • Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi.
  • Vatkaa joukkoon kananmuna.
  • Lisää jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  • Kauli taikina ja painele vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Notkista tuorejuustot kulhossa.
  • Sekoita joukkoon loput täytteen aineet,
  • Kaada täyte vuokaan.
  • Paista kakkua 175-asteessa noin 50 minuuttia.
  • Nosta kakku jäähtymään ritilälle.
  • Anna kakun vetäytyä hyvin ennen tarjoilua.
Ohje: Yhteishyvä Ruoka 2.11 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti