sunnuntai 14. joulukuuta 2014

New Yorkin juustokakku (värjätty)

Tein tämmöisen juustokakun äidin syntymäpäivänä ja Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi jälkiruuaksi.
Täytteen värjäsin Dr. Oetkerin geelivärillä siniseksi. Suomen lipun mukaan. :)

Valmistusaika: yli 60 min.
10 annosta

Pohja:
1pkt(175g) Kaurakeksejä
50g Margariinia

Täyte:
2tlk(200g) Maustettua rahkaa, sitruuna
1tlk(2dl) Kevyt kermaa
3/4dl Sokeria
3 Kananmunaa
½dl Maissitärkkelysjauhoja

Pinnalle:
1tlk( 200g) Kevyt kermaviiliä
n. 1rkl Sokeria
1tl Vaniljasokeria

  1. Hienonna keksit monitoimikoneessa, kaada joukkoon sulatettu rasva. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Sekoita rahka, kerma, sokeri, munat ja maissitärkkelysjauhot (ja halutessasi geeliväri) keskenään. Kaada seos vuokaan ja paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia.
  3. Sekoita pinnalle tuleva kermaviili, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Levitä seos kuuman kakun päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä kakku jääkaappiin. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa kylmänä esimerkiksi marjojen, hedelmien tai marjakastikkeen kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka joulukuu 2012 -lehti.

2 kommenttia:

  1. Tääkin menee listalle. Oliko hyvää? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan sika hyvää ! ^^ Ensimmäistä kertaa tein juustokakun mikä tehtiin uunissa oli vähä jännää.. :D

      Poista