sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Persilja-Jauhelihapihvit & Mustapekkakastike

Tälläistä ruokaa tein äitina syntymäpäivän ja Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi. :)

3-4 annosta

400g Jauhelihaa
1dl Maustamatonta jogurttia
½dl Korppujauhoja
1 Pieni sipuli
1 Kananmuna
1tl Suolaa
½tl Mustapippuria
1dl Tuoretta persiljaa

Kastike:
1tlk(2dl) Ruokakermaa
½-1pkt Viola Mustapekka tuorejuustoa

  1. Sekoita jogurtti ja korppujauhot. Anna turvota noin 10 minuuttia. Välillä sekoittaen. Hienonna sipuli. Lisää korppujauhoseokseen jauheliha, sipuli, muna ja mausteet, hienonnettu persilja.
  2. Muotoile taikinasta 6 pihviä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteessa noin 15 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös pannulla kypsäksi.
  3. Kuumenna ruokakerma pinnoitetussa kattilassa. Lisää paloiteltu juusto ja keitä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.
Ohje: K Ruoka Pirkka 49/30.11.2009 -lehti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti